Piloot worden?

Ballonpiloot worden?

Misschien heb je regelmatig gedacht bij het overvaren van een luchtballon; “Dat zou ik ook willen leren. Dat lijkt mij gaaf”. 

Als het je wat lijkt om ballonpiloot te worden, kun je via deze site met mij in contact komen. Ik kan ondersteuning bieden op het gebied van theorie, praktijk, maar ook heb ik de beschikking over materiaal als de ballon, mand, brander, enz.

De opleiding.

De theorie opleiding volg je via de KNVvL bij de vliegschool voor ballonvaarders in Woerden. Er zijn negen vakken die je gaat volgen en waar je examen in gaat doen. De vakken zijn: meteorologie, navigatie, voorschriften en luchtvaart wetten, menselijke prestaties en beperkingen, communicatie en vier vakken ballontechniek.

Tijdens de theorieopleiding kun je al beginnen met de praktijkopleiding zodat je ook ervaring krijgt met hetgeen je in de theorie geleerd hebt. Een medische keuring maakt ook onderdeel uit van de opleiding en een medisch brevet dien je te hebben als je solo gaat varen.

Ook voor de praktijk moet je uiteindelijk een examen afleggen. Daarna mag je als zelfstandig piloot met je vrienden, familie, of andere passagiers de lucht in en genieten van de rust en het uitzicht.

Materiaal & Kosten

Om een opleiding te volgen hoef je zelf nog geen ballon en toebehoren te kopen. Tijdens de opleiding kun je gebruik maken van ons materiaal. Zelfs de auto waarmee je het materiaal vervoert staat tijdens de praktijklessen tot je beschikking.

De kosten van een opleiding tot ballonpiloot zijn mede afhankelijk van de duur van de opleiding. Je moet al snel rekenen dat deze rond de 15000,00 euro zullen uitkomen.
Op jouw wensen maken we een persoonlijk opleidingsplan voor zowel de theorie- als de praktijkopleiding

Ben je geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met mij op.