De meest gestelde vragen

Ballonvaren vindt circa twee uur voor zonsondergang plaats. Dit houdt verband met het uitdoven van de thermiek en het gaan liggen van de wind. Om een idee te geven hoe laat er gevaren kan worden, geven we een indicatie. Dit zijn richttijden; op de dag van uw ballonvaart geven wij u de definitieve tijd waarop u wordt verwacht.

Het bijzondere van een ballonvaart is dat je geen last hebt van hoogtevrees. Je maakt geen contact met de grond en als gevolg daarvan heb je ook geen hoogtevrees.

Vanaf het moment van verzamelen totdat u weer terug bent op het opstijgterrein zijn we zo’n vier uur verder. Daarvan zit u ruim een uur in de mand.

Voor alle passagiers die meevaren is door ons een speciale passagiersverzekering afgesloten. U hoeft zelf geen aparte verzekering af te sluiten.

Ballonvaren is één van de veiligste vormen van luchtvaart. Bij iedere beslissing van de piloot staat uw veiligheid voorop. Risico’s worden nooit genomen.

Als de kinderen boven de rand van de mand kunnen uitkijken, mogen ze uiteraard ook mee in de ballon. Ook voor hen is het ook een onvergetelijk avontuur.