Informatie

De voorbereiding.

Wanneer de piloot thuis alle voorbereidingen heeft getroffen voor wat betreft het weer en de toestemmingen om op te stijgen, wordt er met de passagiers een plaats een tijd afgesproken om te verzamelen. Aangekomen op de vertreklocatie, zal eerst de mand worden opgebouwd. De passagiers kunnen een handje meehelpen en ondertussen geven we uitleg over het opbouwen en de vaart zelf. De ballon wordt uitgelegd en gevuld met koude lucht. Met de brander wordt deze lucht vervolgens verwarmd, waardoor de ballon rechtop zal komen te staan. Nadat de laatste controles uitgevoerd zijn, kunnen de passagiers instappen en enkele minuten later zal het luchtruim gekozen worden.

De Ballonvaart

Het bijzondere van een heteluchtballonvaart is dat u wel weet waar u vertrekt, maar niet weet waar u uiteindelijk weer gaat landen. Dat is zelfs bij de piloot vooraf niet bekend. De wind bepaalt de richting en de snelheid van de ballon. En de wind is dan dus de grootste drijfveer tijdens een vlucht. Dat maakt iedere vaart weer zo uniek.

De ballon gaat net zo hard als de wind op die hoogte gaat, dus u heeft als reiziger geen last van koude windvlagen. Het is in de mand ook altijd eerder warm dan koud, vanwege de hitte van de branders.

Na ruim een uur varen zal de piloot gaan uitkijken naar een geschikte landingsplaats. Hierbij zal hij in het bijzonder het vee, dat we gelukkig veelvuldig in de weilanden tegenkomen, met respect behandelen.

Na de landing

Na de landing, die vaak tot een van de spectaculairste onderdelen van de vaart behoort, wordt de ballon weer keurig ingepakt voor de volgende vaart.
Daarna kunt u, als kersverse luchtreiziger, genieten van een champagnedoop!
Op de weg terug naar de opstijglocatie, gaan we nog eerst van het avontuur nagenieten onder het genot van een drankje.
Hierbij krijgt u als goed passagier het bijzondere herinneringscertificaat uitgereikt. Het certificaat van deze unieke ervaring.